Alla inlägg den 19 maj 2009

Av vrs malaga - 19 maj 2009 09:33

Idag ar det tredje dagen. Vi har alla fatt farg! Forsta dagen var vi pa nagon turisttur i nerja och sedan kom vi tillbaka till institutet och at middag. Dagen efter som var igar gick vi i skolan for forsta gangen. Vi blev uppdelade i tva grupper.

Man larde sig valdigt mycket for att man fick inte prata engelska, sa man anvande sin spanska hela tiden! Efter skolan sprang vi ner till poolen och solade och badade. Vi at lunch tjugo over tva. Sedan gick vi tillbaka till poolen igen.

Det finns massor av andra elever pa skolan sa att vi ar verkligen inte ensamma har. Pa kvallen fick vi god middag med chokladpudding till efteratt, det var verkligen jatte gott! Vi fick sedan paella pa kvallen och ata utomhus. Jag smakade lite och det var faktiskt ganska gott. Sedan gick vi ner till en liten kiosk och kopte klubbor. Nar vi kom tillbaka var vi helt utmattade och omma fran solen pa dagen, sa vi gick och lade oss.

Vi har nu precis atit frukost och sitter och bloggar, hela grupp tva i datasalen. Snart har vi vara lektioner sa nu ska jag gora mig i ordning!

¡Hasta la vista!

av Mikaela
Av vrs malaga - 19 maj 2009 09:32

Forsta dagen har i Malaga akte vi forst pa en gudiad tur som sedan slutade pa en strand i Nerja. Sedan fick vi annu en till guidad tur pa vagen mot bussen hem.

Nar vi kom hem at vi middag och bara tog det lugnt.

Igar borjade vi med att ata frukost och sedan blev vi indelade in i vara grupper innan lektionerna borjade. Vi hade tva olika larare och korta raster var 50e minut.

Det var ganska latt pa lektionen. Efter vi slutat halv 1 gick vi och la oss vid poolen, dar lag vi till lunch 2.20 och gick dit efter lunchen igen.

Innan lunchen tog vi aven en trip ner till SUPER SOL, en affar. Sedan efter laxorna blev det tid for middag och sedan gick vi en liten promenad innan vi gick och lade oss.

Idag ska vi snart borja med lektionerna, sedan ska vi ha pool-time igen, lunch och vid 16 tiden ska vi aka till picasso museet!¡Hasta vista!

Av vrs malaga - 19 maj 2009 09:31

De dagarna som har gatt nu har varit valdigt bra, det ar soligt och varmt och det ar valdigt manga som har brant sig. Men jag har haft tur och for en gangs skull inte brant mig. Har inte fatt sa mycket farg, men lite i alla fall. Idag ar det inte lika bra vader som det har varit de andra dagarna, men forhoppningsvis sa forsvinner molnen under vara lektioner sa att vi kan lagga oss och sola efter vi har haft lektioner.

I sondags var vi inne i en stor grotta, och sedan gick vi runt i Nerja med en guide och till slut akte vi till stranden ocg lag dar valdigt lange. Igar gick vi forsta dagen pa spanska lektionerna, och det var roligare an vad man trodde. Nar lektionerna var slut sa lag vi vid poolen resten av dagen.

Av vrs malaga - 19 maj 2009 09:30

Det har varit helt otroligt roligt, vi har haft riktigt sjona dagar. Vi har solat och badat. Forsta dagen akte vi till Nerja, det var jattevarmt vi gick ner i en gratta, vi fick veta lite om Spansk historia, vi lag och solade i hela 4 timmar, saklart sa brande jag ryggen. Jag har handlat skor och badlakan. Senare kom vi hem och badade i poolen som vi har har pa omradet.

Nasta dag sa borjade skolan. Vi gar 4 timmar i skolan varje dag det ar jatte sjont for att vi slutar halv 1, det ar nastan da det ar som varmast. Efter skolan sa solade vi bara hela dagen.


Hasta lavisa!

Av vrs malaga - 19 maj 2009 09:29

Hola!

Igar var det mandag och var forsta skoldag. Det var valdigt roligt. Efter skolan sa lag vi mest vid poolen och solade och badade och gick ner till el supermercado och kopte massa frukt och annat:)

efter ett tag var det lunch och efter det sa rostade vi om vi skulle ner till stranden eller inte men de flesta ville inte till stranden sa vi stannade pa skolan. Om en timme borjar skolan igen och senare idag ska vi aven till Picasso museet.

!Hasta la vista!

Av vrs malaga - 19 maj 2009 09:29

Hola!

De foesta dagen var vi pa stranden! vi badade och solade. Det har vair rikigt sjona dagar haar i Malaga. Vi gjorde en utflykt till ett stalle som hette "Nerja" Det var en riktigt mafffit staelle!!.


Det var ratt roligt att ga i skolan, man lar sig pa ett helt annat saat, an hemma!!

Igar badade vi poolen och solade nastan hela dagen, det var haligt.


Hasta luego!

Av vrs malaga - 19 maj 2009 09:28

pa söndagen akte vi till Nerja och vi var vi pa stranden. Det var jätte varmt men det var kallt i vattnet och man blev solbrÄnd.

 Vi gick mycket .pa mandagen var vi bara pa skolan och badade i poolen. och sa delades vi in i klasser. och fick en läxa.

Av vrs malaga - 19 maj 2009 09:27

Vi har nu varit i malaga sen i lordag-kvall. Det har varit harligt och man har redan fatt farg. Som du marker funkar inte alla bokstaver, men jag hoppas det gar att lasa. Vi har hunnit gora mycket under bara de har dagarna. Vi gick i grottor och fick ga omkring i malaga, det va en lang promenad och alla blev trotta men det va vart det. Vi delades in i grupper och jag lar mig hela tiden.

Spanskan blir battre hela tiden och man forstar mer och mer, vad lararen sager. Vi solade valdigt mycket, och de flesta brande sig redan rosta dagen men brannan lagger sig och snart kommer vi hem bruna!


Kulturen har ar inte helt annorlunda, inte maten heller. forutom paellan vi at igar, den va helt okej, man va inte riktigt van.


Skriver mer sen! //Adíos!

Presentation

Omröstning

vad tyckte du om resan och första dagen?
 toppen!
 coolish!
 ok...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards