Direktlänk till inlägg 2 maj 2008

ALHAMBRA

Av vrs malaga - 2 maj 2008 00:25

La Alhambra es una ciudad andalusí situada en Granada. Se trata de un enorme complejo palaciego y su alcazar,  que alojaba al rey y a la corte del Reino de Granada.

La Alhambra es una ciudad amurallada que ocupa la mayor parte del cerro de "La Sabika". La ciudad de Granada tenía su propio sistema de amurallamiento, por tanto la Alhambra podía funcionar con autonomía respecto a Granada. En la Alhambra se encontraban todos los servicios propios y necesarios para la población que vivía allí: palacio real, mezquitas, escuelas y mucho mas.


En 1492, con la conquista de Granada por los Reyes Católicos, la Alhambra pasa a ser automaticamente el palacio real.


El conde de Tendilla, de la Familia de Mendoza, fue el primer alcaide cristiano de la Alhambra. Hernando del Pulgar, cronista de la época, cuenta: El conde de Tendilla y el Comendador Mayor de León, Gutierre de Cárdenas, recibieron de Fernando el Católico las llaves de Granada, entraron en la Alhambra y encima de la Torre de Comares alzaron la cruz y la bandera.


El Comité de la UNESCO declaró la Alhambra y el Generalife de Granada como Patrimonio Cultural de la Humanidad el día 2 de noviembre de 1984 y cinco años después, el barrio de El Albaicín, antigua ciudad medieval musulmana, obtuvo la misma denominación. La Alhambra fue es una de las maravillas del mundo.


Obs! har ni bilder ni vill publicera...saend dessa till mig (ricardo) med en text daer ni beskriver varfoer ni vill publicera dessa saa foersoeker publicera dessa saa fort som moejligt.


VRs- MálagaBlogg©

 
 
Ingen bild

nklas

13 maj 2008 14:17

alhambra i alla äran...men orka, 30 grader varmt, massor med folk, köer överallt alltså kanske om man kan fixa det med "piff och puff" så att man åker en dag där det inte finns mkt folk! eller?

 
Ingen bild

spanjoren

14 maj 2008 14:15

var ganska häftigt men efter ett tag så blev det ganska långtråkigt. Men alla palats var intressesanta och det var coolt att de hade bevarats så länge och att en massa olika människor hade vart där och bott där.

 
Ingen bild

CAMzQ

14 maj 2008 14:18

Ganska tråkigt för mig för att jag redan varit där, ÄNNU tråkigare att vi åkte till picasso muséet och vara där så länge, kan vi inte chilla lite?

Tycker det är viktigt att vi åker tiöö de här ställena för de andra men JAG i allra fall tyckte att det var FÖR VARMT, TRÅKIGT, och FÖR MYCKET ATT GÖRA!

tack tack

 
Ingen bild

|\/|/-\|_/-\G/-\

14 maj 2008 14:27

Alhambra var det vackraste jag set i mitt liv allt var underbart. Den härliga luften kring växterna var underbarara och det var fint med massa muslim buggnader

 
Ingen bild

CAMERON

14 maj 2008 16:41

Aha vad skall man säga om Alhambra då?
Jag har ju redan varit både där och picasso muséet förut så för mig var det TRRRRRRRRRRRRRRRRRÅKIGT, kanske ändå lite intressant ibland. föresten, jag tyckte dset var ganska jobbigt med att det var så jäkla varmt. Jaja, så kan det gå(yeh yeh). Tyckte det var ganska kul att dansa, men det blev lite enformigt...

 
Ingen bild

Anna kruse

14 maj 2008 16:45

Det var ganska kul att se alla fina hus och utsikten. Men det var väldigt tråkigt att bara lyssna på guiden. Annars var det härligt att vara ute i solen hela dagen.

 
Ingen bild

Sofia

14 maj 2008 16:45

Det var ganska kul att åka till alhambra. Särskilt utsikten men annars var det ganska långtråkigt. Det var ghärligt att vara ute i solen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vrs malaga - 8 juni 2011 14:33


      ¡Hola Vrs - Málaga! en SS hemos creado una evaluación... por favor entrad a SS y hacer la evaluación basada en la semana 22 en Málaga, gracias por vuestra cooperación y esperamos volver a estar en Málaga en el 2012!   atentamente...

Av vrs malaga - 5 juni 2011 18:15

          quiero agradecer a todos los alumnos y a mis compañeros que durante el viaje y la semana hemos podido disfrutar de más español, compañerismo y de muy buen tiempo! Un tiempo lleno de comida, sol, piscina, español, viajes, excursione...

Av vrs malaga - 3 juni 2011 21:41

                       Flamenco är en spansk konstform med sång, musik och dans, vars ursprung är okänt. Musikaliskt inflytande visar att de kommer från många olika håll, exempelvis Indien, Marocko, Egypten, Grekland och flera andra länder län...

Av vrs malaga - 2 juni 2011 09:30

                   En el lugar donde se asienta la ciudad existía un poblamiento túrdulo, en base al cual los fenicios fundaron la colonia de Malaka, atraídos por su puerto natural y la gran cantidad de yacimientos de plata y cobre existente...

Av vrs malaga - 1 juni 2011 07:26

                                  Málaga är en hamnstad på Costa del Sol och huvudstad i Málagaprovinsen i regionen Andalusien.   Den är Spaniens 5te största stad med nästan 700 000 invånare. Staden ligger praktiskt taget i mitten av Co...

Presentation

Omröstning

vad tyckte du om resan och första dagen?
 toppen!
 coolish!
 ok...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards